INDIVIDUELE FLYERS DRUKKEN IN HET JUISTE FORMAAT

Wat moet er in de flyer staan en waar wordt deze verspreid? Twee fundamentele vragen bij de keuze van het formaat van de flyer. Om flyers in de stad te verspreiden, zijn kleine formaten die je makkelijk kunt opbergen, zoals A7 of pocketformaat, ideaal. Op het point of sale - of dat nu een bakkerij, kapsalon of een andere winkel is - mag het best iets opvallender zijn: in A5- of A4-formaat wekt u de belangstelling van uw klanten. Voor heel opvallende boodschappen, zoals uitnodigingen voor evenementen, adviseren wij flyers in DIN-lang- of maxi-formaat. Hoe of waar dan ook: Bij ons kunt u goedkoop flyers laten drukken die veelzijdig kunnen worden ingezet! Het populairst bij onze klanten zijn trouwens flyers in het klassieke A5- en A6-formaat.

TIPS VOOR HET KIEZEN VAN DE PAPIERSOORT

Het gangbaarste papier voor flyers is kunstdrukpapier. Door het gladde oppervlak reflecteert dit papier licht beter dan andere papiersoorten en laat kleuren daardoor glanzen. Op kringlooppapier worden kleuren weliswaar minder intensief weergegeven, maar het is daarentegen wel heel milieuvriendelijk. Kunststoffolie biedt als voordeel dat het wordt bedrukt met uv-gedroogde inkt, waardoor het water- en oliebestendig is en zodoende perfect geschikt voor flyeracties in de openlucht. De keuze van de papiersoort hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeuren en de plaats waar uw actie wordt gehouden.

PAPIERGEWICHT: FLYERS MET DE JUISTE DIKTE DRUKKEN

Het papiergewicht, dat is dus de dikte of dichtheid van het papier dat u voor het drukken van de flyers kiest, benvloedt vooral het gevoel bij het vastpakken van de flyer. Hoe hoger het gewicht van het papier, hoe sterker het is. Daardoor komen flyers in de handen van de ontvanger meestal hoogwaardiger over. Bovendien schijnen afbeeldingen en teksten aan de achterkant minder door en omgekeerd. Voor klassieke flyers zijn vooral papiersoorten met een gramsgewicht tussen 135 g/m en 300 g/m zeer geschikt. Inschieters komen uit met een geringere papierdikte, die idealiter dient te liggen tussen 80 g/m en 250 g/m.